Sew Gay antklodė, įkvėpta LGBTQ+ akimirkų

0

Per 12 metų buvo sukurta skiautinė antklodė, įkvėpta svarbiausių LGBTQ+ bendruomenės gyvenimo momentų.

Per 12 metų buvo sukurta skiautinė antklodė, įkvėpta svarbiausių LGBTQ+ bendruomenės gyvenimo momentų.

„Sew Gay“, amatininkų ir siuvėjų grupė, įsikūrusi Norfolke, pagamino 60 kvadratų gabalą ir tikisi, kad tai bus „pokalbio pradžia“.

„Matėme, kad dėl to žmonės pradeda kalbėti apie keistas problemas ir įvykius iš mūsų nesenos LGBTQ+ istorijos“, – sakė antklodžių koordinatorė Stevie Savage.

Tekstilė iki sekmadienio rodoma kasmetiniame Norfolko kūrėjų festivalyje Noridžo forume.

LGBTQ+ bendruomenės nariai, šeimos nariai, rėmėjai ir draugai buvo raginami metus sukurti aikštę ir pavaizduoti įvykį, kuris jiems pasirodė ypač įkvepiantis.

„Dauguma žmonių, kurie padarė pataisą, yra iš LGBTQ+ bendruomenės, bet taip pat yra tikrai stiprūs sąjungininkai, pavyzdžiui, mamos, draugai ir žmonės, kurie domisi mūsų bendruomene arba yra susiję su ja“, – sakė ponia Savage.

Antklodė įkvėpė Lilian Dring, kuri 1951 m. sukūrė šimtmečio kratinį., išorinis Didžiosios Britanijos festivaliui.

Ji subūrė moteris, neturinčias siuvimo patirties, kad pagamintų antklodę, dokumentuojančią moterų teisių pažangą per 100 metų.

„Norėjome naudoti „Pride“ vaivorykštės vėliavos spalvas, todėl žinojome, kad turime užpildyti šešias teminės spalvos eilutes“, – sakė ponia Savage.

„Kadangi tai yra bendruomenės projektas, norėjau, kad žmonės patys pasirinktų, ką pavaizduoti, tiesiog nurodžiau, kad jų pleistre yra šiek tiek linijos, kurioje jis buvo, spalvos.

Ji pridūrė: „Daugelis žmonių pasirinko jiems reikšmingus metus, tačiau tai tikras vietinės, nacionalinės ir tarptautinės LGBTQ+ istorijos ir įvykių derinys.

„Kai kurie dalykai yra labai asmeniški, kiti yra svarbūs momentai, pavyzdžiui, 28 skyrius arba AIDS krizė, todėl tai tikras derinys, o tai yra puiku ir unikalu.

Antklodė pasižymi daugybe rankdarbių technikų, įskaitant mezgimą, siuvimą, siuvinėjimą ir aplikacijas.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *