Baltieji rūmai sako, kad išpuoliai prieš LGBTQ teises yra „pavojingi“

0

Baltieji rūmai penktadienį pasmerkė „neapykantą keliančius ir pavojingus“ išpuolius prieš LGBTQ asmenis, nes respublikonai įvairiose JAV valstijose vykdo įstatymus, nukreiptus į bendruomenės teises.

Kalbėdama su žurnalistais Baltųjų rūmų atstovė Karine Jean-Pierre atkreipė dėmesį į respublikonų raginimus įstatymais uždrausti gėjų santuokas Ajovoje ir Tenesyje, taip pat veiksmus apriboti tos pačios lyties porų apsaugą Floridoje.

„Floridoje, vien tik Floridoje, respublikonai per vieną dieną pateikė 20 įstatymų projektų, 20 įstatymų, kad panaikintų LGBT bendruomenės teises“, – per spaudos konferenciją sakė Jeanas-Pierre’as.

JAV valstijose buvo pateikta daugiau nei 450 įstatymų, nukreiptų prieš LGBTQ, sakė Jeanas-Pierre’as, kuris atkreipė dėmesį į siūlomą Floridos įstatymo projektą, kuris suteiktų valstijai teisę atskirti translyčius vaikus nuo jų tėvų.

Jeanas-Pierre’as sakė, kad Bideno administracija ir toliau ragins išpuolius prieš LGBTQ bendruomenę

„Tiesiog pagalvokite apie vaiką, kuris sėdi namuose šioje bendruomenėje, kuris klausosi ir girdi išrinktus pareigūnus kalbant apie tai, kaip jie nori atimti savo teises arba kaip nori net grasinti savo tėvams apkaltinimais už tai, kad jie ieškojo savo vaikų sveikatos priežiūros. “, – sakė Jeanas-Pierre’as.

Įvairių valstijų respublikonai siekė įstatymų, nukreiptų į LGBTQ žmones, bangą – ribojančių translyčių asmenų dalyvavimą sporte, galimybę gauti lytį patvirtinančią medicininę priežiūrą ir su lytine tapatybe ar seksualine orientacija susijusių dalykų mokymą.

Tenesio įstatymų leidėjai praėjusį mėnesį priėmė įstatymą, ribojantį vilkinimo pasirodymus viešose arba vaikų akivaizdoje. Vakarų Virdžinijos generalinis prokuroras ketvirtadienį pareiškė, kad valstija prašys JAV Aukščiausiojo Teismo leisti vykdyti įstatymą, draudžiantį transseksualėms sportininkėms dalyvauti moterų sporto šakose.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *