GTA 5 arabiškas RP serveris uždarytas pareikalavus pašalinti LGBT simbolius

0

Neseniai garsusis GTA V RP serveris NoPixel nutraukė visus ryšius su savo arabų skyriumi.

Neseniai garsusis GTA V RP serveris NoPixel nutraukė visus ryšius su savo arabų skyriumi. Priežastis pasirodė esanti LGBT bendruomenė, kurios teises administracija laikė svarbesnėmis už musulmonų teises.

Pats konfliktas įsiplieskė dėl turkų transliuotojo Dantexstar, kuris žaidimą transliavo Arabų NoPixel serveryje, tam panaudojęs personažą su vaivorykštinėmis apyrankėmis. Srauto metu serverio administratorius kreipėsi į žaidėją su prašymu nuimti apyrankes, nes jos „griežtai draudžiamos“.

Tada arabų kalbos serverio administracija paskelbė šį pranešimą apie nesutarimą:

Kaip visi žinote, dauguma arabų šalių gyventojų yra musulmonai, todėl atviras LGBT bendruomenės rėmimas prieštarauja mūsų religiniams įsitikinimams ir kultūrai.

Reaguodama į tai, NoPixel administracija nusprendė tiesiog nutraukti visus ryšius su savo padaliniu:

Po kruopštaus vidinių „NoPixel“ vadovų diskusijų nusprendėme išsiskirti ir nutraukti bet kokią būsimą partnerystę su „NoPixel Arab“. Nors „NoPixel Arab“ buvo pasirengęs prisiimti įsipareigojimus ir nuolaidžiauti, mes asmeniškai tikime, kad mūsų bendruomenės interesas yra visiškai nutraukti partnerystę.

Savo ruožtu arabų serverio administracija taip pat neliko nuošalyje ir paskelbė savo komentarą:

„Arab NoPixel“ oficialiai uždarė pagrindinė administracija dėl to, kad gėjų teisės serveryje nėra reklamuojamos. Prašau jūsų atleidimo, mano broliai. Mano atsiprašymas priklauso kiekvienam mūsų visuomenės nariui. Mes tiesiog norėjome jus linksminti ir padaryti jus laimingus toje pačioje arabų bendruomenėje, kurdami aplinką, tinkamą visiems musulmonams.

Įdomu, kad šią situaciją nušviečiantis PCGamesN žurnalistas jau padarė nedviprasmišką išvadą. Jo nuomone, arabų serverio administracija visiškai neapgynė musulmonų teisių, nes žaidime yra daug kitų dalykų, tokių kaip narkotikai, kuriems nepritaria islamas. Taigi, administratoriai yra tik paslėpti homofobai.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *