LGBTQ+ bendruomenės atstovai kaltina Italijos vyriausybę diskriminacija

0

Italijos LGBTQ+ bendruomenė kaltina dešiniąją Giorgi Meloni vyriausybę pažeidžiant tos pačios lyties porų tėvų teises…

Italijos LGBTQ+ bendruomenė kaltina dešiniąją Giorgi Meloni vyriausybę pažeidžiant tos pačios lyties porų tėvų teises, nurodydama, kad jos jau dabar yra mažiausiai apsaugotos Europoje.

Anot aktyvistų, dar vienas įrodymas – balsavimas Senate prieš Europos Komisijos sprendimą dėl tarpvalstybinio tos pačios lyties tėvų pripažinimo. Taigi Italija prisijungė prie Čekijos, Vengrijos, Lenkijos ir Slovakijos, atsisakiusios perkelti direktyvos nuostatas į nacionalinę teisę.

Ši žinia papiktino LGBTQ+ bendruomenės narius, kurie ne kartą kaltino Meloni vyriausybę diskriminacija, akcentuodami jų teisių pažeidimus ir griežtinančius tos pačios lyties tėvams taikomas taisykles.

Valdančioji Italijos brolių partija balsavo prieš Europos reglamentą, remdamasi susirūpinimu, kad tos pačios lyties tėvų pripažinimas gali pakenkti dabartiniam surogatinės motinystės draudimui.

Šiuo metu Italijos įstatymai surogatinę motinystę laiko „moterų orumo įžeidimu“.

Motina ir tėvas

„Vetas yra apgaulė“, – „Euronews“ sakė Vincenzo Miri , asociacijos „Rete Lenford“, teikiančios teisinę pagalbą LGBTQ+ bendruomenės nariams, prezidentas. 

„Europos pasiūlymas nepakeis dabartinio draudimo ir neprivers pripažinti tos pačios lyties tėvų italų, kurie ėmėsi surogatinės motinystės užsienyje“. “, – sako Miri.

Europos pasiūlymas turės įtakos tik tiems tėvams, kurie jau yra pripažinti kilmės šalyje, tačiau net ir tai nėra privaloma.

„Yra nemažai Europos tos pačios lyties porų, kurios griebiasi surogatinės motinystės, o jų pripažinimas peržengtų draudimą“, – „ Euronews“ sakė Marco Scurria , Italijos Senato Europos politikos sekretoriaus broliai , turėdamas omenyje teisinius klausymus šiuo klausimu. .

„Nepripažinti tos pačios lyties tėvai Italijoje neturės problemų“, – pridūrė Scurria, – bet čia negalime atverti durų kažkam neteisėtam. Tėvai bus atpažinti, bet tai neturėtų būti automatiškai, kitaip žmonės taip elgsis. ko jie nori“. .

Tuo tarpu Italijos brolių parlamento įstatymų leidėjų remiamu įstatymo projektu siekiama surogatinę motinystę paversti nusikaltimu, o tai gali pažeisti tarptautinę teisę.

LGBTQ+ teisių grupės teigia, kad tos pačios lyties asmenų surogatinė motinystė yra vyriausybės manija, tačiau iš tikrųjų surogatine motinyste dažniausiai naudojasi heteroseksualios poros.

Tačiau surogatinė motinystė – ne vienintelė šalies vadovybei nerimą kelianti tema.

„Net kai 2016 m. kairieji patvirtino tos pačios lyties asmenų sąjungų pripažinimą, tos pačios lyties asmenų auklėjimo klausimas liko užkulisiuose“, – „ Euronews“ sakė Alessia Crochini , asociacijos „Famiglie Arcobaleno“, padedančios tos pačios lyties šeimoms, prezidentė .

Italijoje tos pačios lyties partneriams labai sunku įsivaikinti vaiką ir, nors tos pačios lyties asmenų tėvystė yra įmanoma, dažniausiai tai yra ilgas teisinis procesas, kuris dažniausiai susijęs su moterų poromis, kurios naudojo pagalbinį nėštumą arba įvaikino vaikus.

Rete Lenford ir Famiglie Arcobaleno tokiais atvejais stojo į tos pačios lyties porų pusę.

Vienas iš tokių teisinių mūšių buvo susijęs su 2019 m. priimtu dekretu, reikalaujančiu, kad vaikų asmens tapatybės kortelėse būtų įrašyti „motina ir tėvas“, o ne „tėvai“.

„Jie nori, kad negalėtume turėti vaikų“

Veto ES pasiūlymui aktyvistai ir LGBTQ+ bendruomenė vertina kaip dalį platesnio susidorojimo su tos pačios lyties tėvų teisėmis.

Pirmadienį, likus dienai iki Europos pasiūlymo vetavimo, Vidaus reikalų ministerija privertė Milano merą Giuseppe Salą nustoti registruoti tos pačios lyties tėvų vaikus, remdamasi taisykle, kuri neleidžia tokioms poroms naudotis pagalbiniu apvaisinimo būdu.

„Tai yra ideologinis šios vyriausybės mūšis “ , – „Euronews“ sakė Mario Colamarino Mario Meloni gėjų teisių asociacijos prezidentas

Šį mėnesį Meloni interviu sakė, kad „vaikas nusipelno tik geriausio: mamos ir tėčio“.

Šeimos reikalų ir lygių galimybių ministrė Eugenia Roccella šią mintį dažnai kartoja per televiziją, kur apie tos pačios lyties tėvų teises dažniausiai kalbama nedalyvaujant LGBTQ+ aktyvistams.

„Teisėjai sakė, kad turėtume nepamiršti vaikų, šeimos interesų, bet Italija to nedaro. Mūsų vaikai vis tiek turės du tėčius arba dvi motinas, kad ir ką sakytų dešinieji ir katalikai”, – pažymi Crochini .

„Vaiko įvaikinimas yra problema tiek heteroseksualioms, tiek tos pačios lyties poroms. Italijos broliai mano, kad svarbu padėti vaikams susirasti šeimą “, – sako Scurria.

Tačiau neatrodo, kad Meloni vyriausybės prioritetas būtų įstatymo projektas, pagal kurį tos pačios lyties tėvams būtų lengviau įvaikinti vaikus, o įprastas įvaikinimas jiems vis dar uždraustas.

„Jie nori, kad nustotume turėti vaikų “, – sako Crochini, – bet mes ir toliau jų turėsime, ir jie augs šalyje, kurioje jie diskriminuojami .

Euronews susisiekė su Šeimos reikalų ir lygių galimybių ministerija, Italijos senatoriaus broliais ir partijos frakcijos pirmininku Lucio Malanu, kad gautų daugiau komentarų, tačiau iki spaudos laiko atsakymo nebuvo gauta.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *