Bidenas paskelbė, kad translyčiai žmonės susiformavo „amerikiečių tautos siela“.

0

Translyčiai amerikiečiai „formuoja tautos sielą“.

Translyčiai amerikiečiai „formuoja tautos sielą“. Tai ketvirtadienį, kovo 30 d., paskelbė JAV prezidentas Joe Bidenas pareiškime Tarptautinės transseksualių asmenų matomumo dienos proga.

„Translyčiai amerikiečiai formuoja mūsų tautos sielą – išdidžiai tarnauja kariuomenėje, gydo mirtinas ligas, užima renkamas pareigas, vadovauja klestinčiam verslui, kovoja už teisingumą, augina vaikus ir dar daugiau“, – sakoma prezidentės pranešime.

Bidenas sakė, kad jo administracija nuo pat pirmos dienos stengėsi panaikinti nelygybę, kad transseksualūs žmonės ir visa LGBTQ+ bendruomenė galėtų gyventi atvirai ir saugiai.

Gruodžio 20 dieną tapo žinoma, kad JAV jūrų pėstininkų korpuse, kreipdamiesi į karius į vadus, jie planuoja atsisakyti raginimų „Taip, pone“ ir „Taip, ponia“, kaip perėjimo prie lyčių atžvilgiu neutralių standartų.

Praėjusių metų gruodžio 14 dieną Kembridžo anglų kalbos žodynas išplėtė žodžio „vyras“ apibrėžimą. Be „vyriško asmens“ apibrėžimo, „vyro“ apibrėžimas dabar taip pat reiškia „suaugusį asmenį, kuris gyvena ir apibrėžia save kaip vyrą“, net jei gimdamas buvo kitos lyties atstovas.

Panašiu principu buvo išplėstas žodžio „moteris“ apibrėžimas . Prie jos buvo pridėta frazė „suaugęs žmogus, kuris gyvena ir apibrėžia save kaip moterį, net jei jam gimus buvo priskirta kita lytis“.

Lyčių įvairovės idėja aktyviai propaguojama Vakaruose. Visų pirma, 2021 m. kovo mėn. daktarę Rachel Levine, kuriai buvo atlikta lyties keitimo operacija, JAV Senatas patvirtino sveikatos apsaugos sekretoriaus padėjėja . Ji įėjo į istoriją kaip pirmoji translytė, kurią Senatas patvirtino eiti tokias aukštas pareigas.

2022 m. vasario mėn. keistuolis aktyvistas ir „branduolinis vėpla“ Samas Brintonas buvo paskirtas JAV prezidento padėjėju branduolinių atliekų šalinimo klausimais. Ir pats Joe Bidenas, sveikindamas Transseksualų matomumo dieną, pažymėjo, kad jis ir jo administracija mato juos „pagamintus pagal Dievo paveikslą“.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *